Coşul tău este gol!

TOATE CATEGORIILE

Comentarii recente
 1. Sunday, Nov 26, 2017 Comment by Radu Vasiliu Aparate de aerosoli sau nebulizatoare - Intrebari frecvente
  Foarte bun si util articolul! Multumim!...
 2. Wednesday, Oct 12, 2016 Comment by FEO.ro InnoSpire Elegance, tehnologie profesionala de nebulizare de la Philips Respironics
  Buna ziua, Desigur, gasiti la noi furtun de 6 m...
 3. Sunday, Sep 25, 2016 Comment by ciprin totoi InnoSpire Elegance, tehnologie profesionala de nebulizare de la Philips Respironics
  Bun aparat, la mine acasa merge pentru 2 copii si ...
Postari recente
 1. Ambrozia: Aparatul de aerosoli amelioreaza ambrozia! Data: 30-08-2019
  Alergia este o afectiune care nu ne supara doar pr...
  Scris de feo.ro
 2. Aparatul de aerosoli LITTLE DOCTOR LD-221C in reteaua CARREFOUR Data: 15-02-2019
  Incepand din februarie 2019, compania Bit Online, ...
  Scris de Little Doctor
 3. Irigatoarele bucale sunt necesare pentru sanatatea dintilor Data: 09-05-2017
  Igiena orala este un aspect foarte important si tr...
  Scris de Feo.ro

Antibioticele distrug flora intestinala

Data: 23-05-2015 | Scris de Feo.ro | 0 comentarii

Cercetatori de la Universitatea din Minnesota au publicat in revista "Cell Host &Microbe" un studiu care scoate la iveala faptul ca, prin distrugerea de catre antibiotice a florei intestinale, la maturitate apar dezechilibre.


Cand vine vorba despre raceli, antibioticele sunt cele mai prescrise medicamente, mai ales in cazul copiilor. De cele mai multe ori, sunt prescrise fara o antibiograma sau fara a se sti daca cauza este virala sau bacteriana. S-au scris sute de pagini despre efectele pe termn scurt ale acestei practici, insa recent au iesit la iveala si problemele care pot aparea in viata adulta a celor care au luat frecvent antibiotice in copilarie.

Cercetatori de la Universitatea din Minnesota au publicat in revista stiintifica "Cell Host &Microbe" un studiu care scoate la iveala faptul ca, prin distrugerea de catre antibiotice a florei intestinale, la  maturitate apar dezechilibre atat la nivel fizic, cat si emotional.

Disbioza, dezechilibrul dintre bacteriile protectoare si cele nesanatoase, este o afectiune cauzata in primul rand de consumul constant de antibiotice. La copii este cu atat mai grav, pentru ca stomacul lor este sensibil. Studiul citat arata ca disbioza la cei mici are repercursiuni mult timp in viata lor: alergii, obezitate, sindrom al colonului iritabil, boli cardiovasculare, osteoporoza.

Profesorul doctor Dan Knights, conducatorul studiului, a declarat ca "Cercetari anterioare au aratat pe de-o parte o legatura intre consumul de antibiotice si dezechilibrarea florei intestinale si pe de alta parte ca o flora intestinala distrusa duce la boli la adulti. In ultimii ani, am pus cap la cap toate aceste studii si am strans dovezi indubitabile ca cei carora li se administreaza antibiotice in copilarie vor fi niste adulti bolnavi"

Pentru a evita astfel de probleme, copiilor trebuie sa li se prescrie altfel de tratamente in cazul afectiunilor respiratorii. De exemplu, substantele medicamentoase pot fi nebulizate cu ajutorul unui aparat de aerosoli si astfel se elimina efectele negative ale florei intestinale. Mai mult, tratamentul va ajunge chiar unde este nevoie de el la nas, gat si plamani.   

Tag-uri:

Articole asemanatoare

Adauga comentariu