Coşul tău este gol!

TOATE CATEGORIILE

Comentarii recente
 1. Wednesday, Oct 12, 2016 Comment by FEO.ro InnoSpire Elegance, tehnologie profesionala de nebulizare de la Philips Respironics
  Buna ziua, Desigur, gasiti la noi furtun de 6 m...
 2. Sunday, Sep 25, 2016 Comment by ciprin totoi InnoSpire Elegance, tehnologie profesionala de nebulizare de la Philips Respironics
  Bun aparat, la mine acasa merge pentru 2 copii si ...
 3. Sunday, Dec 20, 2015 Comment by Urianu Floarea CONCURS "Castiga de Craciun un aparat de aerosoli Philips Respironics InnoSpire Essence"
  imi place ca este foarte usor de utilizat...
Postari recente
 1. Aparatul de aerosoli LITTLE DOCTOR LD-221C in reteaua CARREFOUR Data: 15-02-2019
  Incepand din februarie 2019, compania Bit Online, ...
  Scris de Little Doctor
 2. Irigatoarele bucale sunt necesare pentru sanatatea dintilor Data: 09-05-2017
  Igiena orala este un aspect foarte important si tr...
  Scris de Feo.ro
 3. Aparatul de aerosoli Philips Respironics InnoSpire Essence la CARREFOUR Data: 16-02-2017
  Incepand cu acest an, aparatele de aerosoli Philip...
  Scris de Philips

Care este diferenta dintre un nebulizator si un inhalator?

Data: 12-11-2014 | Scris de Feo.ro | 0 comentarii

Inhalatoarele si nebulizatoarele sunt doua dispozitive diferite, folosite pentru a administra medicamentatia necesara celor care sufera de astm si alte probleme ale tractului respirator.

Nebulizatoarele sau aparatele de aerosoliAparat de aerosoli

Nebulizatoarele sau aparatele de aerosoli asa cum mai sunt cunoscute, sunt aparate electrice sau alimentate cu baterii care transforma medicamentul necesar tratarii astmului sau a altor probleme respiratorii din forma sa lichida in particule foarte mici, de obicei sub 5 microni care sunt inhalate in plamani. Utilizatorul inhaleaza aceste particule prin intermediul mustiucului sau al mastii. Nebulizatoarele variaza in ceea ce priveste marimea si forma, pot fi mai silentioase sau mai zgomotoase, pot avea nevoie de alimentare sau nu, pot fi cu compresor sau cu ultrasunete sau cu mesh.

Copilul nu trebuie sa faca nimic pentru ca medicamentele sa-i fie administrate, acesta trebuie doar sa stea intr-un loc si sa accepte mustiucul sau masca. In mod normal, dureaza intre 5 si 10 minute pentru ca medicamentatia sa fie administrata cu ajutorul nebulizatorului, dar exista si cazuri in care acest proces poate dura mai mult. In cazul in care copilul plange in timpul utilizarii, nebulizatoarele nu mai sunt la fel de eficiente, intrucat  acesta va inhala o cantitate mai mica din medicament.

Nebulizatoarele raman cea mai usoara forma de administrare a medicatiei specifice infectiilor tractului respirator, cu toate acestea, recomandam sa cititi cu atentie instructiunile care vin odata cu nebulizatorul, intrucat folosirea in mod necorespunzator a acestora, poate avea ca rezultat o cantitate mai mica de medicamentatie ajunsa in plamanii utilizatorului.

Inhalatoarele

Inhalatoarele sunt dispozitive portabile care pot fi tinute in mana. Acestea pot fi intalnite sub doua forme:

1. Inhalatoare cu doza masurata (MDI ) sunt cele mai des prescrise/intalnite. La fel ca mini dozele de aerosol, aceste dispozitive imping un jet de medicatie spre exterior, pre-masurat. In momentul in care persoana apasa sau strange inhalatorul, un puf din medicament este eliberat. Unele inhalatoare cu doza pre-masurata indica si numarul de doze care au ramas dupa fiecare utilizare. In cazul in care inhalatorul nu dispune de functia de numarare a dozelor ramase, numarul de doze deja utilizate trebuie sa fie tinut minte. Acest lucru este necesar deoarece numai in acest mod inhalatorul poate fi inlocuit la timp.

Inhalator

Copiii care folosesc inhalatoarele cu doza pre-masurata, pot folosi un spacer, care se ataseaza la inhalator si care il face mult mai usor de utilizat. Spacerul este o piesa ca un balon de plastic care se atasaeaza la inhalator si tine medicamentul intre inhalator si gura copilului, iar prin intermediul lui se elimina actiunea de apasare/ strangere a inhalatorului pentru inhalarea medicamentului. Cu ajutorul unui spacer, medicatia poate fi administrata incet si permite copilului sa respire atunci cand este pregatit. Astfel, cu aceasta camere de inhalare, este posibil ca belelusilor si copiilor mici sa le poata fi administrate medicamentele prin intermediul inhalatoarelor cu doza masurata.

De asemenea, spacerele sau camerele de inhalare fac inhalatoarele mult mai eficiente. Exista cazuri in care utilizand un inhalator cu doza masurata, in loc ca medicamentatia sa ajunga in caile respiratorii aceasta ajunge in partea din spate a gatului. Astfel, un spacer face posibila trimiterea medicamentatiei direct in caile respiratorii, acolo unde trebuie de altfel sa ajunga pentru a-si face efectul.

Bebelusii si cei mici folosesc o masca (o cupa de plastic care le acopera gura si nasul) pentru a inhala medicamentul existent in spacer, in timp ce copilasii mai mari pot folosi un mustiuc. Astfel, cu ajutorul inhalatorului cu doza masurata si a unui spacer, adiministrarea medicamentelor poate dura doar cateva minute.

2. Inhalatoarele cu pulbere uscata ofera medicatia sub forma de pulbere, dar nu o pulverizeaza in exterior. Utilizatorul acestui tip de inhalator trebuie sa depuna mai mult efort, fiind nevoit sa inhaleze medicamentatia sub forma de pulbere rapid si cu forta.  Majoritatea copiilor in varsta de 5-6 ani pot face acest lucru.

In timpul vizitei la medic, acesta ii poate cere copilului sa incerce sa foloseasca un inhalator si sa-i dea sfatuti daca este nevoie.

Cu siguranta aveti si alte nelamuriri sau intrebari despre aparatele de aerosoli, pe care le puteti afla in articolul cu intrebari si raspunsuri despre nebulizatoare.

Copil folosind OptiChamber DiamondDoamna folosind OptiChamber DiamondDomn folosind OptiChamber Diamond

Articole asemanatoare

Adauga comentariu