Nu decideti singuri ca aveti nevoie de un astfel de tratament si nu incercati retete care au functionat in cazul altor persoane. Intrebati inainte medicul specialist si apoi folositi nebulizatorul. Doar asa, tratamentul va fi cu adevarat eficient.
Bolile pulmonare care pot fi tratate cu ajutorul aparatului de aerosoli sunt traheitele, bronhopmeumoniile obstructive cronice, bronsitele, bronsiolitele acute, astmul bronsic, emfizemul pulmonar.
Traheita este o inflamatie a mucoasei treheei care se manifesta prin tuse persistenta. Poate fi de natura virala sau infectioasa si de cele mai multe ori nu o putem evita. Insa medicul va poate prescrie un tratament care sa implice si folosirea aparatului de aerosoli pentru a grabi vindecarea.
Bronhopmeumonia obstructiva cronica este o boala care implica inflamarea si ulterior ingustarea cailor respiratorii. Principalele simptome sunt oboseala si dificultatea de a respira, mai ales atunci cand bolnavul face efort. Cel mai grav lucru este ca, potrivit statisticii OMS, BPOC reprezinta a patra cauza de mortalitate la nivel mondial, 250 de oameni murind pe glob, in fiecare ora, din aceasta cauza. Ameliorarea simptomelor se poate face, printre altele cu ajutorul bronhodilatatoarelor sau a corticosteroizilor, administrati cu ajutorul nebulizatorului.
Bronsita este practic o inflamare a plamanilor care se manifesta prin tuse cronica, pe care organismul o foloseste pentru a scapa de mucusul acumulat in bronhii.
Bronsiolitele acute sunt o inflamatie a cailor respiratorii care apare in special in primii doi ani de viata. Copilul bolnav va deveni mai apatic, tuseste, are nasul infundat si nu prea are pofta de mancare.
Astmul bronsic este una dintre afectiunile cailor respiratorii care necesita cel mai mult un aparat de aerosoli pentru a trata crizele specifice.
Emfizemul pulmonar apare cel mai des la fumatorii care au trecut de 50 de ani si este caracterizata prin distrugerea tesuturilor plamanilor. Terapia pentru aceasta afectiune include substante bronhodilatatoare, steroizi inhalatori, antibiotice, oxigen.
Bolile ORL care pot fi tratate cu aparatul de aerosoli sunt sinuzita, laringita, rinofaringita si amigdalita.
Sinuzita este o inflamatie a sinusurilor, iar tratamentul administrat cu nebulizatorul poate insemna reducerea numarului de medicamente ingerate si o perioada mult mai scurta in care se manifesta simptomele.
Laringita este o afectiune provocata de inflamarea, iritarea sau utilizarea excesiva a corzilor vocale. Simptomele sunt voce ragusita, dureri in gat, tusese, dificultati de respiratie.
Rinofaringita apare de cele mai multe ori toamna si iarna si afecteaza in general copiii de varsta prescolara. Este normal ca un copil sa aiba intre 3 si 6 episoade de rinofaringita pe an, de aceea este indicat sa aveti in casa un aparat de aerosoli care va va ajuta sa tratati mult mai repede aceasta afectiune.
Amigdalita este cunoscuta in popor sub numele de "rosu in gat" si care se manifesta in prima faza prin durere in gat. Poate fi bacteriana sau virala, insa cea bacteriana este mult mai periculoasa.
Inainte de a utiliza aparatul de aerosoli cereti sfatul medicului. Tratamentul luat "din auzite" poate face mult mai rau, mai ales ca vorbim despre niste organe asa sensibile, cum sunt plamanii.
Adauga comentariu