NU uitati sa il curatati!
Umezeala si aerul cald fac din aparatul de aerosoli un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. De aceea, este obligatoriu sa fie curatat dupa fiecare utilizare si sterilizat o data pe saptamana, in cazul in care tratamentul dureaza mai mult.
NU urmati un program foarte exact!
Majoritatea parintilor crede ca tratamentul cu aerosoli este sinonim cu urmarea unei rutine stricte! Pediatrii americani recomanda o abordare mult mai relaxata cu privire la administrarea medicamentelor cu ajutorul nebulizatorului. Argumentul lor este ca, facand tratamentul in fiecare zi in aceleasi conditii, se poate creea o dependenta, mai ales daca acesta se intinde pe o perioada mai lunga de timp.
NU presupuneti ca stiti tratamentul corect!
Inainte de pune medicamentele in cupa special destinata lor cititi cu atentie prospectul si, mai ales, prescriptia facuta de medicul curant. Nu schimbati cantitatile doar pentru ca ati auzit ca la prietena din parc a functionat bine cu 3 picaturi in plus sau pentru ca a mai adaugat si alte substante. Medicul dvs stie cel mai bine ce vi se potriveste, iar schimbarile pot sa afecteze sanatatea.
NU permiteti ca nebulizatorul sa devina o jucarie!
Toti parintii isi doresc ca cei mici sa stea linistiti atunci cand le este administrat tratamentul cu ajutorul aparatului de aerosoli. Ii lasa la desene, le promit dulciuri sau jucarii, inventeaza tot felul de jocuri, de cantece doar-doar va sta copilul 10 minute intr-un loc, fara sa planga. Numai ca masurile acestea ar trebui gestionate, iar copilul supravegheat. Cel mic se poate obisnui atat de mult cu aparatul, incat sa il considere o jucarie, mai ales daca este un model pediatric cu forma de animal. Acesta este un lucru bun, caci ajuta copilul sa suporte mai usor tratamentul, insa necesita o atentie mare din partea parintilor, ca joaca sa nu se transforme intr-un accident. Atmosfera trebuie sa fie relaxanta, sub forma unui joc atractiv si linistit, evitand stilul de joc mai activ, care agita copilul.
Adauga comentariu