Coşul tău este gol!

TOATE CATEGORIILE

Comentarii recente
 1. Wednesday, Oct 12, 2016 Comment by FEO.ro InnoSpire Elegance, tehnologie profesionala de nebulizare de la Philips Respironics
  Buna ziua, Desigur, gasiti la noi furtun de 6 m...
 2. Sunday, Sep 25, 2016 Comment by ciprin totoi InnoSpire Elegance, tehnologie profesionala de nebulizare de la Philips Respironics
  Bun aparat, la mine acasa merge pentru 2 copii si ...
 3. Sunday, Dec 20, 2015 Comment by Urianu Floarea CONCURS "Castiga de Craciun un aparat de aerosoli Philips Respironics InnoSpire Essence"
  imi place ca este foarte usor de utilizat...
Postari recente
 1. Irigatoarele bucale sunt necesare pentru sanatatea dintilor Data: 09-05-2017
  Igiena orala este un aspect foarte important si tr...
  Scris de Feo.ro
 2. Aparatul de aerosoli Philips Respironics InnoSpire Essence la CARREFOUR Data: 16-02-2017
  Incepand cu acest an, aparatele de aerosoli Philip...
  Scris de Philips
 3. Hipertensivii si sezonul rece Data: 19-12-2016
  Odata cu venirea sezonului rece, pe langa raceala ...
  Scris de Feo.ro

Cui ii trebuie tensiometru?

Data: 24-06-2015 | Scris de Feo.ro | 0 comentarii

Tensiometrul ar trebui sa fie nelipsit din casa, stiut fiind ca hipertensiunea arteriala este o boala asimptomatica, iar singurul mod de a o depista este masurarea constanta a tensiunii.

 

Totusi, sunt anumite categorii de persoane pentru care tensiometrul poate face diferenta dintre viata si moarte.

Hipertensivii. Boala lor a fost deja diagnosticata insa este nevoie sa fie tinuta sub control pentru a nu se ajunge la infarct. In acest caz, daca medicul nu intervine la timp, pacientul poate sa si moara.

Gravidele. Dupa cea de-a 20-a saptamana de sarcina, femeile insarcinate se pot confrunta cu hipertensiunea gestationala, care dispare dupa nastere. Totusi, nesupravegheata aceasta afectiune se poate transforma in preeclampsie sau eclampsie, care in majoritatea cazurilor duce la decesul atat al mamei, cat si al bebelusului. O simpla masurare a tensiunii arteriale acasa, la intervale regulate de timp va poate salva viata.

Persoanele trecute de 50 de ani. Se stie ca odata cu inaintarea in varsta, apar si problemele legate de tensiunea arteriala. Fie ca este vorba despre tensiune oscilanta sau hipertensiune, trebuie sa aveti un jurnal in care sa notati valorile pentru a i le putea comunica medicului curant.

Persoanele cu istoric in familie. Daca aveti in familie hipertensivi, este cazul sa incepeti sa va masurati tensiunea in mod constant. De obicei aceasta afectiune se mosteneste. Monitorizarea ar trebuie inceputa de la varsta mai fragede pentru ca exista riscul sa inceapa mai intai tensiune oscilanta, care intre timp sa se agraveze si sa devina hipertensiune.

Supraponderalii. In cazul in care aveti o greutate mult peste cea normala, trebuie sa stiti ca cel mai probabil aveti probleme si cu tensiunea arteriala. Faceti masuratori zilnice, in conditii similare si in cazul in care observati cresteri, mergeti de urgenta la medic pentru a va prescrie tratament adecvat.

Tag-uri:

Articole asemanatoare

Adauga comentariu