Coşul tău este gol!

TOATE CATEGORIILE

Comentarii recente
 1. Sunday, Nov 26, 2017 Comment by Radu Vasiliu Aparate de aerosoli sau nebulizatoare - Intrebari frecvente
  Foarte bun si util articolul! Multumim!...
 2. Wednesday, Oct 12, 2016 Comment by FEO.ro InnoSpire Elegance, tehnologie profesionala de nebulizare de la Philips Respironics
  Buna ziua, Desigur, gasiti la noi furtun de 6 m...
 3. Sunday, Sep 25, 2016 Comment by ciprin totoi InnoSpire Elegance, tehnologie profesionala de nebulizare de la Philips Respironics
  Bun aparat, la mine acasa merge pentru 2 copii si ...
Postari recente
 1. Ambrozia: Aparatul de aerosoli amelioreaza ambrozia! Data: 30-08-2019
  Alergia este o afectiune care nu ne supara doar pr...
  Scris de feo.ro
 2. Aparatul de aerosoli LITTLE DOCTOR LD-221C in reteaua CARREFOUR Data: 15-02-2019
  Incepand din februarie 2019, compania Bit Online, ...
  Scris de Little Doctor
 3. Irigatoarele bucale sunt necesare pentru sanatatea dintilor Data: 09-05-2017
  Igiena orala este un aspect foarte important si tr...
  Scris de Feo.ro

Irigatoarele bucale sunt necesare pentru sanatatea dintilor

Data: 01-10-2017 | Scris de Feo.ro | 0 comentarii

Igiena orala este un aspect foarte important si trebuie sa fie efectuata zilnic, fiind responsabilitatea fiecaruia dintre noi.

Irigator bucal Aquajet

Dupa cum stim, pentru igienizarea cavitatii bucale se foloseste periajul dentar, care este un lucru extrem de important insa insuficient pentru o intretinere perfecta a sanatatii dintilor. Spatiul intre dinti este locul unde se acumuleaza si se inmultesc bacteriile, loc unde se formeaza o placa acida care distruge smaltul si care duce ulterior la inflamarea dintelui si a gingiei. Anume in aceste locuri periuta de dinti nu ajunge, motiv din care curatarea este incompleta. Irigatorul bucal este singura modalitate de a elimina toate resturile alimentare din locurile greu accesibile. Acesta imbunatateste sanatatea gingiei si previne aparitia cariilor.

Irigatorul este indicat si pentru persoanele care poarta aparat ortodentic, fiind perfect pentru dislocarea particulelor de mancare si prevenirea formarii placii bacteriene.

 

Conform metodei de utilizare, irigatoarele sunt impartite in doua grupe:

 1. Irigatoare stationare;

 2. Irigatoare portabile (nu au puterea celor stationare).

  Ambele categorii de irigatoare sunt la fel de utile si de importante deoarece sunt concepute in acelasi scop, cel portabil fiind ideal pentru calatorii iar cel stationar pentru uz casnic.

Probabil multi dintre voi se intreaba cum sa aleaga irigatorul potrivit dintr-o gama atat de variata care este expusa comercializarii.

Desi scopul este acelasi pentru toate aparatele de dus bucal, totusi sunt mai multe criterii ce pot face diferenta intre acestea, cum ar fi:

-   Puterea presiunii si modalitatile de pulverizare – care se regleaza in functie de varsta, afectiuni ale gingiilor sau cavitatii bucale (indicat ar fi sa consultati stomatologul pentru a stabili ce presiune a apei va convine cel mai bine);

-   Un set de duze – pentru ca sa puteti utiliza aparatul pentru mai multi membri ai familiei alegeti un dispozitiv care sa aiba mai multe varfuri colorate diferit, pentru fiecare membru.

-   Design modern si atractiv, cu o multitudine de optiuni;

-   Practic si usor de utilizat – criteriu vital pentru clienti si producatori. Este important sa fie o operatiune care sa placa utilizatorului incat acesta sa nu renunte la aceasta rutina importanta pentru sanatate. Evaluarea acestuia se face in baza feedback-ului oferit producatorului in urma folosirii produsului;

-   Zgomot redus – sa fie silentios pentru a nu-i trezi sau deranja pe ceilalti;

-   Rezervor spatios – astfel incat sa fie suficient pentru o utilizare continua;

-   Pretul. Desi nu exista irigatoare etrem de scumpe, totusi preturile acestora difera in functie de caracteristicile lor. Nu se merita nici sa dati prea multi bani pe un astfel de dispozitiv, dar nici sa fie cel mai ieftin. Faceti un raport calitate-pret pentru a va determina ce sa achizitionati.

Irigatoarele Aquajet sunt aprobate si recomandate de stomatologi profesionisti. Structura speciala a capatului permite jetului de apa sa ajunga chiar si in locurile greu accesibile.Jetul puternic si pulsator spala resturile de mancare, maseaza gingiile si intreaga cavitate bucala imbunatatind circulatia sangvina. Aceasta ajuta la prevenirea paradontozei, gingivitei si formarii tartrului dentar.

Pentru igienizare se poate folosi apa calda, insa pentru un efect mai pronuntat este indicat folosirea unor solutii speciale. Este important si necesar sa consultati un stomatolog pentru a va prescrie indicatiile necesare si solutiile pe care le puteti utiliza pentru efectuarea dusului bucal. Utilizarea solutiilor ce contin alcool, uleiuri sau alte substante ce nu sunt destinate folosiri irigatoarelor, pot duce la defectarea acestora.

Este important de retinut ca o igiena corespunzatoare a dintilor te ajuta sa previi, ceea ce este mult mai usor decat sa tratezi.


 

Articole asemanatoare

Adauga comentariu