Coşul tău este gol!

TOATE CATEGORIILE

Comentarii recente
 1. Wednesday, Oct 12, 2016 Comment by FEO.ro InnoSpire Elegance, tehnologie profesionala de nebulizare de la Philips Respironics
  Buna ziua, Desigur, gasiti la noi furtun de 6 m...
 2. Sunday, Sep 25, 2016 Comment by ciprin totoi InnoSpire Elegance, tehnologie profesionala de nebulizare de la Philips Respironics
  Bun aparat, la mine acasa merge pentru 2 copii si ...
 3. Sunday, Dec 20, 2015 Comment by Urianu Floarea CONCURS "Castiga de Craciun un aparat de aerosoli Philips Respironics InnoSpire Essence"
  imi place ca este foarte usor de utilizat...
Postari recente
 1. Irigatoarele bucale sunt necesare pentru sanatatea dintilor Data: 09-05-2017
  Igiena orala este un aspect foarte important si tr...
  Scris de Feo.ro
 2. Aparatul de aerosoli Philips Respironics InnoSpire Essence la CARREFOUR Data: 16-02-2017
  Incepand cu acest an, aparatele de aerosoli Philip...
  Scris de Philips
 3. Hipertensivii si sezonul rece Data: 19-12-2016
  Odata cu venirea sezonului rece, pe langa raceala ...
  Scris de Feo.ro

Tensiometrul salveaza vieti

Data: 08-01-2016 | Scris de Feo.ro | 0 comentarii

Viata a milioane de americani poate fi salvata daca medicii le-ar verifica tensiunea arteriala mult mai des decat o fac in prezent, se arata intr-un studiu publicat in New England Journal of Medicine.

Un sfert dintre decesele cauzate de afectiuni cardiovasculare ar putea fi evitate daca tensiunea sistolica ar fi tinuta in limita a 120. Tensiunea arteriala sistolica este numarul mare aratat de tensiometru si reprezinta presiunea din vasele de sange atunci cand inima bate. 

Noile date vor fi folosite de Asociatia Americana a Inimii pentru a realiza ghidul de tratament si monitoriare a pacientilor predispusi la boli cardiovasculare si a celor care deja sufera de aceste afectiuni. 
In SUA 16,8 milioane de persoane sunt cardiace, conform datelor publicate in noiembrie 2015 in Journal of the American College of Cardiology. Dintre acestia 10,8 milioane sunt adulti care vor putea beneficia de noile reglementari impuse medicilor. Acestia vor trebui sa le masoare tensiunea arteriala de mai multe ori pe zi pentru a o putea tine sub control, sub 120 pe cea sistolica. 
In grupul de risc maxim intra 6 milioane de bolnavi care ori iau medicamente, ori incearca sa aduca tensiunea arteriala la nivel de siguranta cu ajutorul unui stil de viata sanatos. Masurandu-le tensiunea mai des, medicii vor putea sa dozeze mai eficient tramatametul, iar in cazul celor care tin regim alimentar, vor putea indica ce alimente sa scoata din dieta sau sa recomande un anumit tip de miscare fizica potrivita afectiunii lor. 
La studiu au participat 9300 de subiecti, din SUA si Puero Rico, cu varsta peste 50 de ani. Inainte de inceperea acestei cercetari, recomandarea generala era ca tensiunea sistolica sa fie mai putin de 140 la persoanele sanatoase si mai putin de 130 la cei care sufera de boli ale rinichilor sau diabet. 
Timp de 3 ani tensiunea arteriala a celor din grup a fost monitorizata. S-a observat ca celor carora tensiunea sistolica li s-a tinut sub control, sub limita de 120, viata li s-a imbunatatit, iar riscul de deces a scazut cu 25%. Mai mult, pacientii au luat mai putine medicamente si in acest fel a scazut si numarul de efecte adverse ale acestora. 

Tag-uri:

Articole asemanatoare

Adauga comentariu