Coşul tău este gol!

TOATE CATEGORIILE

Comentarii recente
 1. Wednesday, Oct 12, 2016 Comment by FEO.ro InnoSpire Elegance, tehnologie profesionala de nebulizare de la Philips Respironics
  Buna ziua, Desigur, gasiti la noi furtun de 6 m...
 2. Sunday, Sep 25, 2016 Comment by ciprin totoi InnoSpire Elegance, tehnologie profesionala de nebulizare de la Philips Respironics
  Bun aparat, la mine acasa merge pentru 2 copii si ...
 3. Sunday, Dec 20, 2015 Comment by Urianu Floarea CONCURS "Castiga de Craciun un aparat de aerosoli Philips Respironics InnoSpire Essence"
  imi place ca este foarte usor de utilizat...
Postari recente
 1. Irigatoarele bucale sunt necesare pentru sanatatea dintilor Data: 09-05-2017
  Igiena orala este un aspect foarte important si tr...
  Scris de Feo.ro
 2. Aparatul de aerosoli Philips Respironics InnoSpire Essence la CARREFOUR Data: 16-02-2017
  Incepand cu acest an, aparatele de aerosoli Philip...
  Scris de Philips
 3. Hipertensivii si sezonul rece Data: 19-12-2016
  Odata cu venirea sezonului rece, pe langa raceala ...
  Scris de Feo.ro

Aparat de aerosoli cu ultrasunete sau cu compresor?

Data: 27-03-2015 | Scris de Feo.ro | 0 comentarii

Aparatele de aerosoli sunt dispozitive medicale care ajuta in mod eficient la tratarea afectiunilor cailor respiratorii, prin transformarea in vapori a substantelor medicamentoase lichide. Daca in urma cu cateva decenii astfel de aparate erau intalnite doar in spitale sau alte unitati medicale, astazi este din ce in ce mai cautat si pentru uz casnic.

Atunci cand medicul va recomanda sa va achizitionati un astfel de dispozitiv sunteti pusi in fata unei mari varietati de modele si marci, ceea ce face ca decizia sa nu fie una tocmai usoara. Intrebarea care se pune cel mai des este leagata de tehnologia folosita de aparatul de aerosoli: cu compresor sau cu ultrasunete. Medicul sau farmacistul va pot face o recomandare, insa este bine sa stiti care sunt diferentele dintre ele pentru a lua cea mai buna decizie. Sfaturile sunt bune daca sunt si intelese.

Aparatul de aerosoli cu compresor foloseste un piston pentru a livra aerul in compartimentul in care este pus tratamentul medicamentos. Aparatul de aerosoli cu ultrasunete utilizeaza un element piezoelectric care genereaza vibratii la frecvente inalte. Acestea sunt transmise medicamentului prin intermediul apei, care serveste ca agent de racire si mediu de propagare. Vibratiile puternice genereaza particulele de aerosoli.   


Care aparat de aerosoli este mai bun?

Dincolo de aceste detalii tehnice, veti obeserva ca diferentele incep inca de la pret, pentru ca de cele mai multe ori cele cu ultrasunete sunt mai scumpe, pentru ca tehnologia utilizata este mai complicata. Cele mai bune aparate cu ultrasunete sunt cele la care se poate regla dimensiunea particulelor. Daca se poate regla si debitul de aer, pentru a l adapta la diverse tipuri de medicament si afectiuni este perfect. Rezultatul poate fi mai eficient, pentru ca picaturile ajung mult mai usor la locul afectat.

Totusi, in cazul in care alegeti varianta unui aparat cu compresor este bine de stiut ca sunt cele mai eficiente atunci cand este vorba despre dimensiunea particulelor. In general, cele cu ultrasunete au dimensiunea MMAD in jur de 5 microni, pe cand cele cu compresor pot cobora pana la 2 microni sau chiar mai jos, dimensiuni necesare in cazul unor afectiuni localizate la nivelul plamanilor. O dimensiune perfecta, stabilita prin teste medicale, care poate trata cu succes toate afectiunile tractului respirator este cea in jurul valorii de 3 microni, chiar usor sub aceasta dimensiune. Aceasta dimensiune optima a fost stabilita de Philips Respironics, lider mondial in acest domeniu, si este adoptata de majoritatea producatorilor.

Un alt amanunt pe care trebuie sa-l luati in considerare, mai ales daca achizitionati aparatul in special pentru copii, este nivelul de zgomot produs. Cele cu ultrasunete sunt mai silentioase, insa nu este de speriat nici sunetul produs de aparatele de aerosoli cu compresor, mai ales ca sunt solutii pentru diminuarea zgomotului, prin utilzarea unui furtun de aer mai lung sau prin imprietenirea copilului cu aparatul de aerosoli, utilizand o suzeta inhalator. De asemenea, nu este de ignorat nici faptul ca sunt pe piata aparate de aerosoli care au forme amuzante, gen Philips Sami de Seal cu forma de foca sau Healthy Fish, evident cu forma de peste. Ele sunt aparate performante, nu jucarii, singurul lucru amuzant fiind forma.

Daca substantele medicamentoase uleioase fac parte din tratamentul dvs. trebuie sa stiti ca aparatele cu ultrasunete nu le pot nebuliza.

Oricare ar fi diferentele dintre ele, toate aparatele de aerosoli au avantajul de a ne ajuta sa scapam repede de afectiunile respiratorii. 

La acesta adresa Discutie despre aparatele de aerosoli gasiti un articol interesant si util, cu intrebari si raspunsuri despre aparatele de aerosoli cu ultrasunete, cu compresor sau cu Mesh. Daca aveti probleme nelamurite, necazuri cu produsele deja achizitionate, daca doriti sa raspundeti sau sa completati raspunsurile la unele intrebari, va invitam sa deveniti parte activa la acea discutie. De asemenea, ne puteti contacta la 0722 100235 pentru a ne adresa intrebarile Dvs.

Articole asemanatoare

Adauga comentariu