Pe langa bolile de inima acestia sunt expusi si hipertensiunii, diabetului de tip 2 si obezitatii se arata in aceeasi lucrare stiintifica.
Studiul vine in continuarea unui altuia publicat in februarie 2014 in Medical News Today care ii includea in categoria de risc doar pe adultii cu probleme psihice de tipul depresiei sau psihoza periodica.
De asemenea, pana acum nu s-a putut explica aceasta asociere, insa oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca sedentarismul, consumul de droguri si fumatul sunt factori care influenteaza aparitia bolilor de inima. La nivel fizic, medicul pediatru Benjamin I. Goldstein, care a condus studiul, a descoperit ca la nivel celular apar inflamatii in cazul tinerilor cu tulburari psihice.
Descoperirea este foarte importanta in contextul in care numai in Statele Unite ale Americii sunt 2,2 milioane de tineri care sufera de tulburare bipolara si de depresie. Cele doua afectiuni ii afecteaza de cele mai multe ori pe tot parcursul vietii. In lumina noilor informatii, adolescentii vor fi monitorizati prin masurarea tensiunii arteriale cu ajutorul tensiometrului de la varste mai fragede.
Un alt motiv pentru care pericolul aparitiei hipertensiunii si a bolilor cardiovasculare este foarte mare in cazul celor cu depresie este legat de efectele adverse ale medicamentelor care trataeaza afectiunile psihice. De cele mai multe ori, s-a vorbit despre cresterea colesterolului si a nivelului de zaharuri din sange.
Adauga comentariu