Coşul tău este gol!

TOATE CATEGORIILE

Comentarii recente
 1. Sunday, Nov 26, 2017 Comment by Radu Vasiliu Aparate de aerosoli sau nebulizatoare - Intrebari frecvente
  Foarte bun si util articolul! Multumim!...
 2. Wednesday, Oct 12, 2016 Comment by FEO.ro InnoSpire Elegance, tehnologie profesionala de nebulizare de la Philips Respironics
  Buna ziua, Desigur, gasiti la noi furtun de 6 m...
 3. Sunday, Sep 25, 2016 Comment by ciprin totoi InnoSpire Elegance, tehnologie profesionala de nebulizare de la Philips Respironics
  Bun aparat, la mine acasa merge pentru 2 copii si ...
Postari recente
 1. Ambrozia: Aparatul de aerosoli amelioreaza ambrozia! Data: 30-08-2019
  Alergia este o afectiune care nu ne supara doar pr...
  Scris de feo.ro
 2. Aparatul de aerosoli LITTLE DOCTOR LD-221C in reteaua CARREFOUR Data: 15-02-2019
  Incepand din februarie 2019, compania Bit Online, ...
  Scris de Little Doctor
 3. Irigatoarele bucale sunt necesare pentru sanatatea dintilor Data: 09-05-2017
  Igiena orala este un aspect foarte important si tr...
  Scris de Feo.ro

Caracterizarea dispenserelor pentru aparatele de aersoli cu compresor Scian

Data: 06-03-2015 | Scris de Feo.ro | 0 comentarii

Articolul ne ofera toate informatiile necesare in utilizarea fiecarui tip de dispenser

Pachet cu trei dispensere pentru tratarea diferitelor afectiuni respiratoriiDimensiunea particulelor de aerosoli a fost un subiect mult discutat si analizat de comunitatea medicala inca de la aparatia primelor nebulizatoare. Pentru a intelege mai bine cum ne influenteaza tratamentul dimensiunea aerosolilor vom incerca sa evidentiem cateva particularitati ce pot influenta in mod pozitiv procesul de vindecare.

Primele aparate de aerosoli foloseau o tehnologie rudimentara prin care particulele de aerosoli erau create insa dimensiunea lor varia intre 1-2 µ si 25-35µ (microni). Astfel cantitatea de medicamentatie impartita pe fiecare aerosol in parte este disprortionata. Daca, spre exemplu din 100 de particule, 99 au dimensiunea de 1µ si una are dimensiunea de 15µ cantitatea de medicamentatie continuta de cea din urma este aproximativ egala cu restul de 99 impreuna. Dupa cum vom detalia in continuare, cu cat dimensiunea particulelor este mai mare cu atat ele nu vor ajunge in plamani, ci se vor opri in partea superioara a cailor respiratorii. Astfel, o mare parte din medicamentatie se va pierde.

Pentru a reduce cat mai mult aceste pierderi, au fost introduse pe piata trei dispozitive ce ne ajuta sa reglam dimensiunea particulelor de aerosoli in functie de boala de care suferim. Marca Scian a adoptat ideea folosirii a trei dispensere diferite, fiecare fiind proiectat pentru a crea particule de aerosoli la o anumita dimensiune. Motivul principal pentru care s-a optat pentru aceasta varianta il reprezinta costurile pe care orice client este nevoit sa le suporte atunci cand, din diferite motive, dispenserul trebuie inlocuit. In cazul competitiei, clientii sunt nevoiti sa achizitioneze kitul complet pe cand in cazul Scian doar dispenserul cu probleme. Pentru a face o diferenta clara intre dispensere au fost alese trei culori distincte: rosu, albastru si galben.Dispenser de culoare galben ce ofera particulele de aerosoli cele mai mici

Dispenserul de culoare galbena ofera cele mai mici particule de aerosoli, cu diametrul de aproximativ 3,5 µ (microni) la o utilizare a medicatiei de 0,3 ml/minut. Acesta se adreseaza in special bolilor ce apar in partea inferioara a cailor respiratorii si anume in plamani. Printre cele mai intalnite boli regasim bronsita, astmul, bronsiolita, bronsiectazii sau bronhopneumonia.

Dispenser Rosu pentru aerosoli de dimensiuni mariDispenserul de culoare rosie a fost proiectat pentru a oferi cele mai mari particule de aerosoli. Acestea au dimensiunea de aproximativ 5 µ (microni), iar consumul de medicamentatie lichida se ridica la valoarea de 0,5 ml/minut. Astfel, acesta trebuie folosit doar atunci cand suferim de o boala a cailor respiratorii superioare. Dintre cele mai des intalnite afectiuni putem mentiona: sinuzita, rinita, laringita, faringita, amigdalita si traheita.Dispenser universal de culoare albastra

Dispenserul de culoare albastra - cel universal - se recomanda atunci cand problemele respiratorii se regasesc in toate zonele caii respiratorii. Acesta ofera particule de aerosoli cu diametrul de aproximativ 4 µ (microni) si utilizeaza 0,4 ml de medicamentatie pe minut. Avand dimensiunea cuprinsa intre cele doua dispozitive, acesta poate trata, dar cu o rata de succes mai mica, toate problemele respiratorii ale celorlalte doua dispensere. In plus, se poate folosi si in tratarea traheitei si a traheobronsitei.

Folosirea acestor tipuri de dispensere, fiecare pentru zona respiratorie pentru care a fost conceput va duce la o imbunatatire a absorbtiei de medicamentatiei prin reducerea semnificativa atat a timpului in care tratamentul va fi absorbit in organism (datorita schimbului de gaze ce au loc in plamani), cat si a perioadei in care medicatiava incepe sa-si faca efectul.

ATENTIE! DOAR MEDICUL DUMNEAVOASTRA POATE SA VA RECOMANDE FOLOSIREA UNUI ANUMIT DISPENSER IN FUNCTIE DE PROBLEMA DE SANATATE DESCOPERITA. NU UTILIZATI DISPENSERE FARA ACORDUL MEDICULUI SPECIALIST!

Articole asemanatoare

produse asemanatoare:

Adauga comentariu