Coşul tău este gol!

TOATE CATEGORIILE

Comentarii recente
 1. Sunday, Nov 26, 2017 Comment by Radu Vasiliu Aparate de aerosoli sau nebulizatoare - Intrebari frecvente
  Foarte bun si util articolul! Multumim!...
 2. Wednesday, Oct 12, 2016 Comment by FEO.ro InnoSpire Elegance, tehnologie profesionala de nebulizare de la Philips Respironics
  Buna ziua, Desigur, gasiti la noi furtun de 6 m...
 3. Sunday, Sep 25, 2016 Comment by ciprin totoi InnoSpire Elegance, tehnologie profesionala de nebulizare de la Philips Respironics
  Bun aparat, la mine acasa merge pentru 2 copii si ...
Postari recente
 1. Ambrozia: Aparatul de aerosoli amelioreaza ambrozia! Data: 30-08-2019
  Alergia este o afectiune care nu ne supara doar pr...
  Scris de feo.ro
 2. Aparatul de aerosoli LITTLE DOCTOR LD-221C in reteaua CARREFOUR Data: 15-02-2019
  Incepand din februarie 2019, compania Bit Online, ...
  Scris de Little Doctor
 3. Irigatoarele bucale sunt necesare pentru sanatatea dintilor Data: 09-05-2017
  Igiena orala este un aspect foarte important si tr...
  Scris de Feo.ro

Rinita se poate trata cu aerosoli

Data: 26-04-2015 | Scris de Feo.ro | 0 comentarii

Rinita se manifesta ca o inflamatie la nivelul ochilor, nasului, gatului in urma expunerii organismului la agenti alergeni.

Nu este o afectiune grava, daca este tinuta sub control, dar afecteaza calitatea vietii.

Rinita poate fi de trei feluri: non-alergica (care poate fi inflamatorie sau neinflamatorie), alergica (apare din cauza expunerii la polen, praf, mucegai, par de animale) si infectioasa (este cauza de o infectie bacteriana sau virala).

Simptomele rinitei sunt aproape identice pentru oricare dintre cele trei forme: inflamarea zonei ochilor, aparitia unor cute in jurul nasului, secretii nazale excesive, usturime la nivelul gatului, dureri de cap. Totusi, difera intensitatea simptomelor in functie de stadiul in care se afla afectiunea.
Rinita nu debuteaza brusc, uneori pare a fi o simpla raceala, de aceea este bine sa urmariti evolutia bolii, pentru a vi se recomanda tratamentul adecvat. Pentru a determina tipul de rinita cu care va confruntati trebuie sa mergeti la medic pentru a efectua testele necesare.

Tratamentul rinitei, indiferent de felul sau, implica administrarea unui tratament cu ajutorul unui aparat de aerosoli. Se poate folosi atat un aparat de aerosoli cu compresor, cat si aparat de aerosoli cu ultrasunete. Nebulizatoarele SCIAN sunt dispozitive medicale de uz casnic de mare ajutor in tratarea rinitei, indiferent de felul acesteia. Acestea va dau posibilitatea de a folosi un dispenser special care nebulizeaza picaturi de aerosoli mai mari, care vor ajunge direct in zona cailor respiratorii superioare. Medicatia indicata de doctorul curant poate include substante din categoria costicosteroizilor.  De asemenea, folosind un nebulizator aveti posibilitatea de a directiona medicatia direct catre sinusurile nazale, evitand astfel zone care nu sunt afectate de rinita.

In functie de starea pacientului, medicul poate propune si alte medicamente sau chiar interventie chirurgicala. Netratarea rinitei la timp, poate duce la complicatii care implica aparitia sinuzitei, otitelor, astmului sau inflamarea polipilor nazali. In cazurile foarte grave se ajunge la insomnii si depresii, din cauza scaderii capacitatii de a respira corespunzator. Un alt aspect al tratamentului implica si cresterea imunitatii organismului, mai ales in cazul rinitei alergice. De aceea, medicul va poate prescrie vitamine

 

Tag-uri:

Articole asemanatoare

Adauga comentariu