Coşul tău este gol!

TOATE CATEGORIILE

Comentarii recente
 1. Sunday, Nov 26, 2017 Comment by Radu Vasiliu Aparate de aerosoli sau nebulizatoare - Intrebari frecvente
  Foarte bun si util articolul! Multumim!...
 2. Wednesday, Oct 12, 2016 Comment by FEO.ro InnoSpire Elegance, tehnologie profesionala de nebulizare de la Philips Respironics
  Buna ziua, Desigur, gasiti la noi furtun de 6 m...
 3. Sunday, Sep 25, 2016 Comment by ciprin totoi InnoSpire Elegance, tehnologie profesionala de nebulizare de la Philips Respironics
  Bun aparat, la mine acasa merge pentru 2 copii si ...
Postari recente
 1. Ambrozia: Aparatul de aerosoli amelioreaza ambrozia! Data: 30-08-2019
  Alergia este o afectiune care nu ne supara doar pr...
  Scris de feo.ro
 2. Aparatul de aerosoli LITTLE DOCTOR LD-221C in reteaua CARREFOUR Data: 15-02-2019
  Incepand din februarie 2019, compania Bit Online, ...
  Scris de Little Doctor
 3. Irigatoarele bucale sunt necesare pentru sanatatea dintilor Data: 09-05-2017
  Igiena orala este un aspect foarte important si tr...
  Scris de Feo.ro

Cand folosim nebulizatorul?

Data: 16-05-2015 | Scris de Feo.ro | 0 comentarii

Multi dintre cei care aveti deja acasa un nebulizator va intrebati cand sa incepeti sa-l folosit? Inca de la primele semne ale unei boli respiratorii sau sa asteptati sa apara tusea si simptomele mai suparatoare?

Aparatul de aerosoli poate fi folosit inca de cand simtiti nasul infundat, chiar daca folositi doar ser fiziologic, cu acordul macar telefonic al unui medic. Vaporii rezultati vor fluidiza secretiile, ajutandu-va sa le eliminati mult mai repede si sa evitati alte complicatii. Daca insa, evolutia bolii a fost foarte rapida, atunci este cazul sa mergeti la medic, pentru ca tratamentul nu va mai fi unul atat de simplu. Vor fi necesare si medicamente ale caror doze si combinatii nu le puteti aprecia singuri. Un tratament inadecvat va va face mai mult rau decat bine, mai ales ca toate acele substante vor ajunge in plamani, organe foarte sensibile.

In cazul in care, simptomatologia se agraveaza si apar secretii mai abundente, dureri de cap, dureri de gat, tuse seaca sau productiva, dureri de ochi ati putea lua in considerare folosirea unui aparat de aerosoli. Evident, mergeti la medic pentru a stabili un diagnostic in urma caruia sa va prescrie tratamentul, dozele si intervalul de timp la care trebuie administrat.

Practic, un nebulizator poate fi utilizat in toate afectiunile cailor respiratorii la fel de eficient. Literatura de specialitate recomanda folosirea aparatului de aerosoli in detrimentul medicamentelor clasice pentru ca tratamentul este directionat catre sursa problemei fara a mai interactiona si cu alte organe. In mod concret, forma traditionala de administrare a medicamentelor implica ingerarea si a altor substante decat cele care ajuta la vindecare. Asadar, veti primi pe langa remediul de care aveti nevoie si coloranti, conservanti, potentiatori de aroma, agenti de glazurare, stabilizatori, emulgatori. Acestea au de multe ori efecte adverse si interactioneaza cu alte organe. Ganditi-va ca atunci cand luati antibiotice pe care orala, trebuie sa mai folositi si alte medicamente pentru a proteja flora intestinala. In schimb, vaporii de aerosol ajung direct la plamani, deci eficienta este maxima.

Asadar, intrebati-va medicul daca in locul tratamentului traditional nu este mai indicat sa va prescrie unul cu aerosoli pentru a nu mai risipi bani si timp si a va vindeca mai repede.

Cu siguranta aveti multe intrebari legate de aparatele de aerosoli la care nu gasiti raspunsuri. Acum aveti ocazia sa va imbunatatiti cunostintele si sa va exprimati propriile pareri aici.

Articole asemanatoare

Adauga comentariu